Spis de rike!

Det er ikke penger som gjør deg glad. Det er hvor mye du tjener i forhold til andre i livet ditt som betyr noe. Dette er ikke en personlig oppfatning . Forskning har vist dette gang på gang. Hvis vi klarer å begrense lønnsforskjellene blir vi lykkeligere.

Lik barn leker best. Det samme gjelder også utseende og kultur. Vi er genetisk predisponert til å like de som likner oss og være redde for de som er annerledes. Hvis vi stanser all innvandring av folk som er forskjellige fra oss selv, hadde vi også blitt lykkeligere.

Det første punktet er mer og mer sentralt jo lengre man beveger seg mot venstre politisk. Det andre hører mer og mer hjemme jo lengre til høyre man beveger seg.
Begge påstander er korrekte. Vi er av natur misunnelige rasister. Men handler ikke sivilisasjon og kultur om å prøve å komme oss vekk ifra disse primitive og dyriske tendensene?

Det er ikke noe problem at noen har en annen kultur enn oss. Det er heller ikke et problem at noen er rike. Om en person bruker millioner på bursdagsfeiringen sin skader ikke det noen. Personlig skulle jeg ønske at rike folk brukte mer for å hjelpe andre rundt seg, og jeg støtter progressiv beskatning. Men et sted går grensen også. La oss bruke kreftene våre på å hjelpe de som har mindre enn oss, istedenfor å irritere oss over de som har mer.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s